Perinteisiä makuja premium-luokassa – Metsärannan Lihan ja Foodwestin yhteistyön tuloksena syntyi uusi aluevaltaus valmisruokamarkkinoille

Kun Metsärannan Liha täytti 30 vuotta, yritys halusi juhlistaa merkkipaalua uudella aluevaltauksella: laadukkaiden valmisruokien kehittämisellä. Vaikka perinteikäs perheyritys on tunnettu kotimaisesta lihastaan ja pitkistä juuristaan, valmisruokatuotteet olivat heille täysin uusi tuotekategoria. Onnistuneen lanseerauksen taustalta löytyy yhteistyö Foodwestin asiantuntijoiden kanssa. 

– Yrityksellämme ei ollut aiempaa kokemusta valmisruoista, joten totesimme tarvitsevamme apua projektiin jo aivan alusta alkaen. Foodwest valikoitui kumppaniksi nopeasti heidän laajan ammattitaitonsa ja hyvien referenssiensä ansiosta, kertoo Metsärannan Lihan Elli Marttila. 

 

Perinteisiä makuja premium-luokassa 

Projektissa kehitettiin kaksi uutuustuotetta: Metsärannan peurakäristys ja viskiglaseerattu possu. Molemmat tuotteet rakentuvat kotimaisten raaka-aineiden ympärille ja edustavat perinteisiä suomalaisia makuja premium-henkisellä otteella. 

Foodwestin tuotekehitysasiantuntijat Virpi Vesala ja Anne Mäkinen olivat projektissa vahvasti mukana alusta lähtien.  

– Lähdimme liikkeelle ideoinnista: millaisia annoksia ja makumaailmoja Metsärannan tuotteisiin voisi rakentaa. Sen jälkeen toteutimme tuotetestauksen kuluttajilla, jolloin saimme palautetta makujen hienosäätöön ja varmistimme, että lopulliset valinnat erottuvat hyllystä, he kertovat. 

Premium-luokan valmisruokien kehittämisessä kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että raaka-aineiden parhaat puolet pääsivät esille.  

– Puhtaat kotimaiset raaka-aineet ja erityisesti valkohäntäpeura ovat iso vahvuus ja selkeä erottumistekijä valmisruokamarkkinassa, Vesala ja Mäkinen lisäävät. 


Yhdeltä luukulta ideasta valmiiksi tuotteeksi 

Foodwestin rooli projektissa ulottui ideoinnista aina valmiisiin pakkausmerkintöihin. Projektiin kuului muun muassa tuotekehitys, sopimusvalmistajakartoitus, markkinatutkimus sekä lopullisten ravintoarvojen ja ainesosaluetteloiden laatiminen. 

– Oli iso helpotus, että saimme Foodwestin asiantuntijoilta apua koko projektiin: aivan alkuvaiheen tuotekehityksestä valmiin tuotteen pakkausmerkintöihin asti. Erityisesti projektin loppuvaiheilla tuntui huojentavalta, kun Foodwestiltä tulivat vielä ammattilaisen tekemät ainesosaluettelot ja lasketut ravintoarvot tuotekohtaisesti, Marttila kertoo tyytyväisenä. 

Foodwestin vahvuus onkin laaja-alainen osaaminen ja verkostot, joiden avulla projekti eteni tehokkaasti.  

– Meiltä saa saman katon alta monta eri asiantuntijapalvelua, jotka voi yhdistää kokonaisuudeksi. Näin asiakas saa apua kaikissa projektin vaiheissa, Vesala ja Mäkinen kuvaavat. 

 

Onnistunut lanseeraus ja katse tulevaan 

Lopputuloksena Metsärannan Liha toi markkinoille kaksi uutta premium-valmisruokaa, jotka vastaavat sekä yrityksen tavoitteisiin että kuluttajien odotuksiin. 

– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja yhteistyöhön. Tämä oli ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen projektimme Foodwestin kanssa, Marttila toteaa. 

Metsärannan Lihan ja Foodwestin yhteistyö osoittaa, kuinka pienikin yritys voi ottaa rohkean askeleen uudelle markkinalle, kun rinnalla on osaava kumppani. Perinteikäs perheyritys sai uudet tuotteet valikoimiinsa – ja kuluttajat mahdollisuuden nauttia laadukkaista kotimaisista valmisruoista. 

Jaa